Ik ga op reis en ik ben gevaccineerd!

Verre reizen

Correcte info vind je op de  website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Als u via deze weg de benodigde vaccins hebt gevonden, mailt u ons deze door, samen met uw reisbestemming en het aantal personen (volwassenen + kinderen). U krijgt dan van ons een bevestiging met de vermelding welke vaccins u bij uw apotheker moet bestellen. Als u de vaccins in uw bezit hebt, maakt u een afspraak bij één van onze verpleegkundigen om de vaccins toe te dienen. Tijdens dit consult krijgt u dan de voorschriften voor uw apotheker en worden de details van de vaccinatie nogmaals overlopen. Ook andere medische vragen betreffende uw reis kunt u dan stellen.

UITZONDERING: GELE KOORTS

Indien deze vaccinatie verplicht is voor uw reisbestemming, moet u zich hiervoor naar een erkend vaccinatiecentrum wenden. Je moet hiervoor dus een afspraak maken in het Tropisch Instituut. Via het Medisch Huis Colin zijn er specifieke afspraken gemaakt, betreffende de terugbetaling via het ziekenfonds. Gelieve dus een afspraak te maken bij één van volgende artsen:

  •  Dr. Patrick Soentjes
  • Prof. Dr. Fons Van Gompel

Tropische & Importpathologie

Instituut voor Tropische geneeskunde

Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen

03/247 64 05 ( enkel NA afspraak)

 

Basisvaccinatieschema

Voor eventuele vaccinaties, graag een mail met vermelding van naam, voornaam, leeftijd , rijksregisternummer, de nodige vaccins alsook enkele tijdstippen waarop u deze vaccins kunt laten zetten.

u krijgt dan een afspraak bij één van onze verpleegkundigen.